Pohárová utkání

10.01.2009 19:33

Druhou sobotu nového roku nás čekala pohárová utkání se soupeři DC Bystřičáci, ÚDH Letkovice a Štěpán Team B. Hrací místo bylo svazem určeno na Restauraci Obzor v Brně na Lesné.

Prezentace na místě měla být do 12:30 a tak jsme již před polednem vyjížděli. Na místě jsme byli jako první a tak jsme si vybrali místo a objednali si. Chvíli po nás dorazil i sekretář svazu a po něm i první soupeři. Před tři čtvrtě na jednu byli již všichni na svých místech, většinou i rozházení, nebo se právě rozhazující a tak se přistoupilo k losu. Nutno podotknout, že v restauraci byla velká zima, navíc v salonku, ve kterém jsme seděli my, nefungovalo topení; a tak jsme si objednávali jeden čaj za druhým. Ani to však příliš nepomáhalo.

K nám nebyl moc milostivý a tak jsme na rozehrání dostali soupeře nejtěžšího, Bystřičáky. Byť jsme se snažili, a i přes pěkné hry jsme v první půli ulovili pouze jeden leg. Bojovali jsme však až do konce a v další půli uhráli legů více, což nám přineslo pouze udržení bodového rozdílu a skore 9:3 pro soupeře.

Další zápas byl s Letkovicemi. Chtěli jsme proti tomuto týmu zahrát lépe (aspoň co do výsledku), bohužel se však nedařilo. I zcela vyhrané zápasy jsme dokázali prohrát. První půle 2:4, druhá ještě horší - 1:5 a další výsledek 3:9 pro naše soupeře.

Pokud bychom chtěli postoupit, tak v posledním zápase se Štěpánem jsme potřebovali vyhrát alespoň 10:2. Hned úvodní série singlů však hatí náš cíl a šance na postup zcela zmizela. A jelikož na hracím místě nebyly přívětivé podmínky (s ochlazujícím se venkovním počasím se ochlazovalo i uvnitř restaurace), zápas jsme ani nedohrávali. Tímto jsme poslední zápas prohráli 12:0.

Takže jsme do dalších pohárových bojů nepostoupili. To nás sice mrzí, ale pokud by měly být hrací podmínky vždycky, tak raději ani nehrát. Jsme teď z toho všichni nemocní.

 

Zpět